tetszik

2009. november 24., kedd

babsólet

Hozzávalók:


-fehér gyöngybab
-füstölt kolbász
-füstölt csülök hús /esetleg sonka/
-só,bors,babérlevél,majoranna
-1 fej  vöröshagyma
-pirospaprika
-2-3 evőkanál  liszt


Elkészítése:


-A vöröshagymát vágd  apróra,és kevés olajon párold üvegesre,
-A tűzről  levéve/a gázra  már  nem  lessz  szükség/ keverj bele egy kis  pirospaprikát,
-Tedd bele az előző este beáztatott babot, a kolbászt, és a csülökhúst,
-Ízesítsd be borssal, 3-4 babérlevéllel, majorannával,/sózni még  nem kell,  mert a  kolbász, és  a csülökhús is sós/
-Szórd  meg a  liszttel, és  keverd össze az egészet.
-Annyi  vízzel  engedd fel,  amennyi éppen  ellepi, és  tedd be a  sütőbe!!
-Közepes tűzön,  időnként  megkeverve,  néha  vízzel  után töltve addig főzd  a  sütőbe , amíg  meg  nem  puhul,  és  be  nem  sűrűsödik.
-A végén  kóstold meg, és ha kell megsózhatod,  és tovább ízesítheted.


Tálalása:


A tányérokba 1-1 főtt és félbevágott tojást tegyél, és erre szedd rá az  elkészült sólettet.


-

Nincsenek megjegyzések:

Címkék

Népszerű bejegyzések

Rendszeres olvasók