tetszik

2009. november 17., kedd

borsó leves

A legfinomabb levesek egyike.
Hozzávalók:
- 1 csomag  mirelit zöldborsó /én a  konzervet nem  szeretem/
- 2 sárgarépa, 2 fehérrépa, petrezselyemzöld,
-1 fej vöröshagyma
-só,bors,pirospaprika,kevés olaj,kevés liszt


Elkészítés:
-A zöldséget pucold meg, és vágd  karikára
-Kevés olajon párold meg a borsót, és a  zöldséget
-A tűzről   levéve szórd  meg egy  evőkanál liszttel, és egy kis pirospaprikával.
-Fűszerezd meg a borssal, és  a  sóval, és egy kis vízzel felengedve keverd össze.
-A tűzre visszatéve engedd fel a  kellő mennyiségű vízzel, és a   vöröshagymát is tedd bele.
-Ha  minden  megpuhult , szórd  meg petrezselyemzölddel.
-Levesbetétnek a  cérnametélt illik hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Címkék

Népszerű bejegyzések

Rendszeres olvasók