tetszik

2010. április 11., vasárnap

Krumplipüre

Az elkészítése:
A krumplit  pucold meg,és  apró kockákra  vágva főzd  puhára  sós vízben
 Ha  megfőtt törd össze,és vajjal,sóval,és langyos tejjel keverd  habosra.
Ez az alap.
 Amíg  meleg a  krumpli remekül  felveszi az  ízeket.
Ízesítheted többféleképpen:
-felkockázott sült szalonnával,vagy sonkával
-fokhagymával pirított gombával , 
-metélőhagymával ,
-olajban  ropogósra sütött,vagy  palacsinta tésztába forgatott és így  ropogósra sütött vöröshagymával,
-ha szereted ízesítheted szerecsendióval,
-Füstölt sajttal,vagy ízesített kockasajttal (reszelve, kockára  vágva,  vagy  egyszerűen beleolvasztva.)

 Többféle rántott és  sült étel kiváló körete.De  zöldség tálhoz is kínálhatod.

Ha  soknak  bizonyul a krumplipüré,akkor attól  függően  hogy  mivel ízesítetted,még  felhasználhatod másnak  is.

-Ha  kenyérre kened, szalámit és  sajtot pakolsz rá remek melegszendvicset készíthetsz belőle.
-Ha tojással ,liszttel és kevés felfuttatott élesztővel összegyúrod  a maradékot remek pogácsát  készíthetsz belőle.(ha  sajtot is  raktál a pürébe még jobb.)
-Ha egy  tűzálló tálba  rétegezve teszed a maradék pürét,és maradék  pörkölt húst teszel két  réteg püré közé, esetleg sajttal is  megszórod kitűnő egytálételt készíthetsz
-Egy  másik rakottas a maradék  krumplipüré,rá sült hús és  nyakon  öntve  lecsóval.,sütőben átmelegítve.



Nincsenek megjegyzések:

Címkék

Népszerű bejegyzések

Rendszeres olvasók