tetszik

2010. július 30., péntek

Almagombóc.

Hozzávalók:
-fél kg alma,
-2 dl tej, 3 db tojás,
- 4 evőkanál porcukor,
- 1 kávéskanál fahéj,
-kb. 20 dkg búzadara,
-6 evőkanál zsemlemorzsa,
-1 teáskanál olaj, csöpp citromlé,
- 1 evőkanál fahéjas porcukkor,
- csipetnyi cukor.


Elkészítése:
-Az almát meghámozzuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
- Belekeverjük a darát, a felvert tojásokat, a tejet, a porcukrot, a fahéjat és annyi zsemlemorzsát, hogy formálható masszát kapjunk.
-Vizes kézzel gombócokat formálunk belőle, és forrásban lévő cukros, citromos vízben kifőzzük őket.
(Akkor vannak készen, amikor feljönnek a víz felszínére.)
A maradék zsemlemorzsát barnára pirítjuk az olajon, és meghempergetjük benne a gombócokat.
 Fahéjas porcukorral meghintve, melegen tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Címkék

Népszerű bejegyzések

Rendszeres olvasók