tetszik

2010. július 30., péntek

Epres (vagy málnás) madártej

-Felforralunk 1liter tejet .
-Közben a tojások sárgáját/kb5-6 db/ simára keverjük ízlés szerint cukorral, egy csomag vaníliás cukorral, két evőkanál liszttel meg egy deci hideg tejjel ,és a felforralt  tejhez  adjuk.
-Habverővel kevergetve, gőz fölött sűrű krémmé főzzük, kihűtjük.
-A tojások fehérjét habbá verjük három deka kristálycukorral, és a forró cukros  vízbe mártogatott evőkanállal galuskákat szaggatunk a habból . Egyperces forralás után megfordítjuk a tejben a galuskákat, hogy a másik felük is megfőjön, majd szűrőkanállal szitára tesszük, lecsurgatjuk. 
- A tojássárgából  készült  krémhez hozzákeverünk 50 deka leszemezett, villával összetört, vagy turmix gépben szétvert epret (később málnát).
-Mély üvegtálba öntjük, tetejére ültetjük a habgaluskákat, és néhány szép gyümölcsszemmel díszítjük.
-Jégbe hűtve kínáljuk.


Tipp:ha nem  epres hanem  csokis alapot  szeretnénk, akkor a tojássárgás  masszába  kevés  olvasztott csokoládét,  vagy  kakaót  keverhetünk.

Nincsenek megjegyzések:

Címkék

Népszerű bejegyzések

Rendszeres olvasók