tetszik

2010. július 30., péntek

Tökfőzelék




Hozzávalók:


• 1 darab kb. 1,2 kg-os tök (vagy 1 kg gyalult),


• 1 kis fej hagyma,


• 1 csokor kapor,


• 2 evőkanál olaj,


• 3 evőkanál citromlé,


• 2 húsleveskocka,


• 4 evőkanál liszt,


• 2 dl tej,


• 4 dl tejföl






Elkészítés:






-. A tököt megmossuk, meghámozzuk, kettévágjuk, magjait kikaparjuk, húsát legyaluljuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A kaprot leöblítjük, szárazra rázzuk, összevagdaljuk.






-. Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a hagymát és a kapor felét. Hozzáadjuk a tököt, a citromlevet, a leveskockát, és felöntjük 6 dl vízzel. Felforraljuk, és lassú tűzön, lefedve puhára pároljuk. Ne főzzük túl, mert péppé mállik!






-. A lisztet simára keverjük a tejjel és 3 dl tejföllel, a tökhöz adjuk, azaz behabarjuk a főzeléket. Összeforraljuk, sóval, ha nem elég savanykás, citromlével (vagy ecettel) ízesítjük. Végül belekeverjük a maradék kaprot.






-. Tálaláskor meglocsoljuk a maradék tejföllel. Pörköltet, sült húst, fasírtot kínálhatunk hozzá. Hidegen is finom.

Nincsenek megjegyzések:

Címkék

Népszerű bejegyzések

Rendszeres olvasók