tetszik

2010. november 21., vasárnap

Bakonyi sertésborda



Hozzávalók

- 8 szelet sertésborda
- 25 dkg gomba
- 1 kisfej vöröshagyma
- 4 dl tejföl
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- pirospaprika
- olaj Liszt
- só

Elkészítés
-A hússzeleteket megmossuk, , majd gyengén sózva fél óráig állni hagyjuk.
- Ezután lisztbe forgatjuk, kevés forró olajon a szeletek mindkét oldalát hirtelen elősütjük
-A visszamaradt zsiradékban világosra pirítjuk az apró kockára vágott hagymát.
-Meghintjük pirospaprikával, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, paradicsomot és zöldpaprikát.
- Kevés vizet öntünk alá, majd kb. tíz percig pároljuk.
- Ha a levét elfőné, mindig egy kevés vízzel felöntjük.
-Végül ráöntjük a lisztel dúsított tejfölt, és összeforgatjuk a hússal.
- Galuskával vagy tésztával tálaljuk

Nincsenek megjegyzések:

Címkék

Népszerű bejegyzések

Rendszeres olvasók