tetszik

2010. november 21., vasárnap

Tepsis csirkeszárnyak

-Hozzávalók:
-1.5-2 kg nagyobb burgonya,
-1 kg csirkeszárny,
-5 dl tejföl, 1 fej vöröshagyma,
- 4-5 gerezd fokhagyma,
-fél csokor petrezselyem,
-1 evőkanál mustár, só, bors,
-a tepsi kikenéséhez olaj és zsemlemorzsa.


-A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, hegyüket levágjuk majd egy konyha ruhára terítjük őket.
-Meghámozzuk a burgonyát és 4-5 mm vastagságú karikákra vágjuk.
-A megmosott és lecsöpögtetett burgonyát egy nagyobb tálba tesszük.
-Hozzá adjuk a lereszelt hagymát, a tejfölt sózzuk borsozzuk és az egészet össze keverjük.
A tepsit megkenjük olajjal és zsemlemorzsával, beszórjuk a burgonyát egyenletesen a tepsibe.
- A mustárt a fűszerekkel össze keverjük, bekenjük a szárnyakat és a burgonya tetejére helyezzük.
- Az egészet befedjük alufóliával, előmelegített sütőben, közepes lángon puhítjuk majd pirítjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Címkék

Népszerű bejegyzések

Rendszeres olvasók