tetszik

2011. augusztus 10., szerda

Almás krémes sütemény



Hozzávalók:

30 dkg liszt,
 10 dkg margarin,
10 dkg cukor,
 fél tasak sütőpor,
1 tojás,
 2 evőkanál tejföl,
 1 tasak vaníliás cukor.

Krém:

 2 tojás,
2 evőkanál liszt,
 2 evőkanál + 15 dkg cukor,
3 tasak vaníliás cukor,
5 dl tej,
 10 dkg vaj.

Töltelék:
 1 kg alma,
 10 dkg cukor,
1 evőkanál vaj,
 1 kávéskanál őrölt fahéj.

A szóráshoz porcukor.  

Elkészítés:
 A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk.
3 egyforma vastagságú és nagyságú lappá kinyújtjuk, és sütőlemezre terítve, 180°C-os sütőben megsütjük.
 A krémhez kis lábasban a tojást 2 evőkanál cukorral, a liszttel, és a vaníliás cukorral jól összekeverjük, ezt felöntjük tejjel, és sűrűre főzzük.
 A vajat 15 dkg cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt, főtt krémhez adjuk.
Az almát meghámozzuk, lereszeljük, és a vajon megpároljuk.
A cukorral és a fahéjjal ízesítjük.

A sütemény összeállítása:
 Az alsó lapot a krémmel, a középső lapot az almatöltelékkel töltjük meg.
Végül megszórjuk a tetejét gazdagon porcukorral 

Nincsenek megjegyzések:

Címkék

Blogarchívum

Népszerű bejegyzések

Rendszeres olvasók