tetszik

2011. augusztus 10., szerda

Atti szelet


Hozzávalók:

1 tojás,
 2 tojássárgája,
40 dkg cukor,
 35 dkg margarin,
 2 evőkanál méz,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
 3 evőkanál tej,
 10 dg kakaó,
 30 dkg liszt,
 1 csomag vaníliás cukor,
 1 dl tejszín,
 2 tortabevonó,
 étolaj,
kevés rum.

Elkészítés:

1 tojás, 15 dg cukorral, 10 dkg margarinnal, 2 evőkanál mézzel, 3 evőkanál tej, 5 dkg kakaó, 1 kávéskanál szódabikarbóna.
Ezt takarék lángon habosra keverünk.
 Hozzáadjuk a lisztet és kikent tepsibe simítjuk, majd megsütjük.
Ha kihűlt hosszában kettévágjuk, az egyik lapot rummal meglocsoljuk.
A megmaradt cukrot, kakaót a két tojássárgájával, vaníliás cukorral, kevés vízzel sűrűre főzzük.
 Tűzről levéve hozzáadjuk a margarint és az egyik felolvasztott tortabevonót.
 Ha kihűlt, a tejszínnel még jól kikeverjük.
 Ráterítjük a kakaós lapra, a másik lapot bevonjuk tortabevonóval és négyzetre vágva rakjuk rá a töltelékre. 

Nincsenek megjegyzések:

Címkék

Blogarchívum

Népszerű bejegyzések

Rendszeres olvasók