tetszik

2011. augusztus 10., szerda

Gombás csirkelepény


Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma
 3 fej csiperkegomba
 1 kisebb darab csirkemellfilé
 1 citrom leve
450 g mélyhűtött leveles tészta
 3 evőkanál tejföl


Elkészítés:

A mélyhűtött leveles tésztát olvaszd fel a mikrosütőben.  
A csirkét vágd fel kockákra, a gombát szeleteld fel.  Egy serpenyőben kevés olajon pirítsd meg az apróra vágott hagymát, add hozzá a csirkemelldarabkákat, és süsd fehéredésig.
Keverd bele a gombaszeleteket is, és locsold meg a citrom levével.  Fűszerezd sóval és borssal, kevés majoránnával.
 Gyújtsd be a sütőt melegedni.
  Nyújtsd ki a leveles tésztát, és egy kisebb jénai tálat bélelj ki vele úgy, hogy maradjon még annyi tészta, amennyi a forma befedéséhez szükséges.  Amikor kibélelted a tálat, akkor öntsd rá a csirkés-gombás ragut.
 A tészta szélét kend meg egy kevés tejföllel, és tedd rá a tészta másik felét, bezárva ezzel a formát.
 A maradék tejfölt kend a tészta tetejére, és a lepény közepét szúrd át egy késsel, hogy a sütés során keletkező gőz távozhasson belőle.
 Sütőben 20 perc alatt aranybarnára sül.   

Nincsenek megjegyzések:

Címkék

Blogarchívum

Népszerű bejegyzések

Rendszeres olvasók