tetszik

2011. augusztus 10., szerda

Görög sertésragu

Hozzávalók:(4 személyre)

 2 evőkanál olívaolaj
10 dkg vöröshagyma
30 dkg sovány sertéscomb
1 kávéskanál szárított rozmaring
1-2 gerezd fokhagyma
 15 dkg gomba
20 dkg zöldpaprika
10 dkg paradicsom
15 dkg ecetes uborka
25 dkg zöldbab
1/2 csokor petrezselyem
1-2 kávéskanál citromlé

A finomra vágott vöröshagymát a megforrósított olajon átfuttatjuk. Hozzátesszük a kocka formára vágott húst, és erős tűzön átpirítjuk, a rozmaringgal és sóval őrölt borssal fűszerezzük, majd kevés vízzel felöntve, lefedve pároljuk.
Mikor a hús félig megpuhult, hozzá adjuk a összetört fokhagymát, a felszeletelt gombát, a felkarikázott zöldpaprikát, paradicsomot, uborkát és a kisebb darabokra vágott zöldbabot.
 A apróra vágott petrezselyemmel fűszerezzük, majd kevés vizet ráöntve puhára pároljuk.
Felszolgálás előtt citromlével fűszerezzük 

Nincsenek megjegyzések:

Címkék

Blogarchívum

Népszerű bejegyzések

Rendszeres olvasók