tetszik

2011. augusztus 10., szerda

Gyors narancsos zsemle ..

Hozzávalók:

1 evőkanál narancslé,
2 evőkanál reszelt narancshéj,
1 dl méz,
3 evőkanál margarin,
4 dl átszitált liszt,
1 teáskanál só,
3 teáskanál sütőpor,
4 teáskanál sertés-, vagy libazsír,
2 dl tej. 


Elkészítés:
 Keverjük össze a narancslevet, a narancshéjat, a mézet és a margarint egy kis mártásos lábosban.
3 percig főzzük, míg híg szirup nem lesz belőle.
Szitáljuk egybe egy keverőtálba a lisztet, a sót és a sütőport. Adjuk hozzá a zsírt, majd keverjük hozzá a tejet, hogy lágy tészta legyen belőle.
A forró szirupot osszuk 12 egyenlő részre, 12 kizsírozott fém sütőformába. Mindegyik formába, a szirup tetejére tegyünk egyenlő mennyiségű tésztát.
200C°-os sütőben süssük őket 15 percig.
Ha megsültek, fordítsuk fejtetőre a formákat, hogy a szirup ráfolyhasson a zsemlékre.
 Vegyük ki a 12 kész zsemlét a formákból és forrón tálaljuk a reggeli teához vagy kávéhoz.

Nincsenek megjegyzések:

Címkék

Blogarchívum

Népszerű bejegyzések

Rendszeres olvasók