tetszik

2011. augusztus 10., szerda

Gyümölcskocka - sütés nélkül

Hozzávalók:
 1 kg meggy,
20 evőkanál cukor,
 kevés fahéj,
20 evőkanál búzadara,
2 csomag vaníliás pudingpor,
1 L tej,
cukor,
 2 dl tejszín

Elkészítés:

 1 liter vizet 20 evőkanál cukorral és 1 kg gyümölccsel felteszünk főni.
Ízesítjük kevés fahéjjal
5-10 perc főzés után beleöntünk 20 evőkanál búzadarát, és addig kevergetjük, amíg a dara megfő. ( kb. 5 - 8 perc )
 Egy tepsit kivizezünk, és beleöntjük a masszát.
 2 csomag vaníliapudingot 1 liter tejben, tetszés szerinti cukorral, előírás szerint megfőzünk, és még forrón a darára öntjük.
 Ha kihűlt, 2 dl tejszínből habot verünk, és a tetejére simítjuk.
 Hűtőben jól lehűtjük, nagyobb kockákra szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Címkék

Blogarchívum

Népszerű bejegyzések

Rendszeres olvasók