tetszik

2011. augusztus 10., szerda

Hagymás tarja római tálban


Hozzávalók :

6-8 szelet sertéstarja
1-1,5 dl olaj
4-5 fej vöröshagyma
10-15 dkg füstölt szalonna

mustár
sertéshús fűszerkeverék 


Elkészítés:ű

A húst kicsontozzuk, megmossuk, és lecsöpögtetjük.
 Kissé kiverjük, besózzuk, vastagon bekenjük mustárral és beszórjuk a sertéshús-fűszerkeverékkel.
 Egy jénai tál aljára kevés olajat öntünk, belehelyezzük a hússzeleteket, majd meglocsoljuk olajjal, a tálat lefedjük, és a húst 10-12 órán át hűtőszekrényben pácoljuk.
A vöröshagymát megtisztítjuk, és karikákra vágjuk.
 A füstölt szalonnából vékony szeleteket vágunk, kakastaréjszerűen bevagdossuk, és a felét a beáztatott római tál aljára fektetjük.
 Erre helyezzük a hússzeletek egyharmadát és beterítjük hagymakarikákkal. Újabb hússzeleteket teszünk rá, majd ismét hagymakarika következik, végül pedig betakarjuk a maradék hússzeletekkel.
 A tetejére fektetjük a megmaradt kakastaréjokat, a tálat lefedjük, hideg sütőbe tesszük és a húst magas hőmérsékleten kb. 50-60 percig sütjük.
Ha a hús megpuhult, a fedőt levesszük, és a hússzeleteket pirosra sütjük. Időközben megfordítjuk, átrendezzük őket, hogy mindkét oldaluk megpiruljon.  

Nincsenek megjegyzések:

Címkék

Blogarchívum

Népszerű bejegyzések

Rendszeres olvasók