tetszik

2011. augusztus 10., szerda

Kókuszkocka, (fehér)

14 dkg cukor
2 tk vaníliakivonat
3 tojás
csipet só
1 dl olaj
1 l tej
25 dkg liszt
2,5 tk sütőpor
4 ek kakaópor
40 dkg fehércsoki
2 dl tejszín
2 kk rum
20 dkg kókuszreszelék


A tojások sárgáját habosra keverem a cukorral és a vaníliával, majd eldolgozom az olajat és a tejet is benne.
A lisztet a sütőporral és a kakaóval elszitálom.
A tojások fehérjét sóval kemény habbá verem.
A tojás sárgájás krémbe vegyítem a liszt 1/3-ad részét, a többit pedig a habbal felváltva forgatom bele ügyelve rá, hogy ne törjön össze túlságosan a hab, és csomómentes legyen a keverék.
Sütőpapírral kibélelt 24 x 24 cm-es formába öntöm a tésztát és 175°C fokra előmelegített sütőbe teszem 25 percre (tűpróbáig).
A fehércsokit, a tejszínt, a rumot, alacsony hőfokon összemelegítem.
A kihűlt tésztát feldarabolom és a folyékony fehércsokiba forgatom, majd meghempergetem a kókuszreszelékben.
Sütőpapíron hagyom megdermedni.

Nincsenek megjegyzések:

Címkék

Blogarchívum

Népszerű bejegyzések

Rendszeres olvasók