tetszik

2011. augusztus 10., szerda

Kozáksapka

Hozzávalók:

6 tojás
9 ek langyos víz
60 dkg porcukor
18 dkg liszt
5 ek kakaópor
½ cs sütőpor
4 dl tej
1 cs főzős vaníliás pudingpor
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
1 cs kókuszreszelék

Előmelegítem a sütőt 180 °C-ra.
Elkeverem a tojások sárgáját,

 30 dkg cukorral és 6 ek langyos vízzel.
Hozzákeverem a lisztet, 2 ek kakaóporral és a sütőporral.
Kemény habbá verem a tojások fehérjét, majd belekeverem a lisztes keveréket.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm és megsütöm, majd hagyom kihűlni.
Tejjel sűrűre főzöm a pudingport, majd langyosra hűtöm.
Belekeverek 15 dkg vajat és 20 dkg porcukrot.
Nagyobb pogácsaszaggatóval kiszúrom, majd középen mindegyiket kettévágom és vastagon megtöltöm krémmel.
A süteménye oldalát is megkenem a krémmel, majd kókuszreszelékbe forgatom.
Összefőzök 3 ek kakaóport, 10 dkg porcukrot és 3 ek vizet.
Ha besűrűsödött, belekeverek 10 dkg vajat.
Minden sapka tetejére csokimázat csorgatok.

Nincsenek megjegyzések:

Címkék

Blogarchívum

Népszerű bejegyzések

Rendszeres olvasók