tetszik

2011. augusztus 10., szerda

Töltött pulyka, gesztenyés

3 cs gesztenyemassza
10 dkg füstölt szalonna kockákra vágva
80 dkg darált hús
2 db tojás
2 dl tejszín
1 üveg áfonya dzsem
12 dkg zsír
só, bors




1 Villával összetöröm a gesztenyemasszát.
2 Elkeverem a darált hússal, a tojásokkal, a tejszínnel, a szalonna felével és a fűszerekkel.
3 A pulykát kívül-belül sózom, borsozom.
4 A pulyka melle és combja bőre alá és a hasüregébe töltöm a tölteléket.
5 A nyílásra szalonna szeleteket teszek.
6 A burgonyát meghámozom és áttöröm.
7 Felforralom a tejet és feloldom benne a margarint és a leveskockákat.


Ahány kilós a pulyka, annyi óráig kell sütni.
Ha fóliába csomagolom, nem kell locsolgatni.
Sütés után 20 percig pihentetem.
Áfonyadzsemmel és sült burgonyával tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Címkék

Blogarchívum

Népszerű bejegyzések

Rendszeres olvasók