tetszik

2011. november 19., szombat

Csőben sült makaróni

Hozzávalók:

makaróni

vaj

liszt

tej
tejszín
tojássárgája
Pannónia sajt
szerecsendió



Elkészítése:

Enyhén sózott, bő forró vízben kifőzzük a makarónit, majd leszűrjük.
Langyos vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük és 2 dkg olvasztott vajjal elkeverjük.
 6 dkg vajból és a lisztből világos rántást készítünk.
Amikor a liszt felhevült, felengedjük forró tejjel, és habverővel állandóan kevergetve sűrű mártássá főzzük.
Gyenge tűzön 20-25 percig forraljuk, sóval, reszelt szerecsendióval fűszerezzük, végül elkeverünk benne 2 dkg vajat.
 A tűzről levesszük és folyamatos keverés közben hozzáadjuk a tejszínnel elkevert tojássárgáját és 10 dkg reszelt Pannónia sajtot.
 Ebbe a mártásba keverjük a kifőzött makarónit.
Egy tűzálló tálat kivajazunk, meghintjük zsemlemorzsával, és beletesszük a mártásos makarónit.
 Tetejére reszelt sajtot szórunk és közép meleg sütőben szép pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Címkék

Népszerű bejegyzések

Rendszeres olvasók