tetszik

2011. november 19., szombat

Sajtos rakott makaróni virslivel

Hozzávalók:

makaróni 
virsli
zsír
pirospaprika
tejföl
tojás 
sajt
őrölt bors, só
  
Elkészítése:
A makarónit enyhén sós vízben megfőzzük,

 leszűrjük, langyos vízzel leöblítjük és lecsepegtetjük.
 A virslit karikákra vágjuk, kevés felhevített zsírban átpirítjuk és a tűzről levéve csipetnyi pirospaprikával elkeverjük.
A tejfölt keverőtálba tesszük, hozzáadjuk az egész tojásokat, sóval, őrölt borssal ízesítjük, majd habverővel simára keverjük.
 Egy tepsit vagy tűzálló tálat kikenünk zsírral, beleterítjük a makaróni felét, rátesszük a virslit, megszórjuk a reszelt sajt felével és befedjük a maradék makarónival.
A tojással elkevert tejfölt a tészta felületén egyenletesen elkenjük.
 Rászórjuk a megmaradt reszelt sajtot és mérsékelten forró sütőben ropogós pirosra sütjük.
 Azonnal tálaljuk, frissen a legfinomabb.

Nincsenek megjegyzések:

Címkék

Népszerű bejegyzések

Rendszeres olvasók