tetszik

2011. november 19., szombat

Szilvás lepény


Hozzávalók:


50 dkg liszt
5 evőkanal étolaj
2 tojás sárgája
2 evőkanál cukor
1/2 cs élesztő (2,5 dkg)
1 cs vaniliás cukor
2,7-2,8 dl tej
1 mokkáskanál só

kb 1 kg szilva, melyet használat előtt cukorral megszórunk, és kicsit állni hagyjuk.

Elkészítés:
A hozzávalókat jól összedolgozzuk és megkelesztjük.
Utána kinyujtjuk amekkora a tepsink,
 picit lehet nagyobbra, hogy a tésztát a tepsi szélére felhúzzuk.
 Piritott zsemlemorzsával megszórjuk.
A kimagozott, éelbeáagott szilvát szorosan a tészta tetejére rakjuk, es faéejas cukorral megszórjuk.

Kicsit hagyjuk kelni,és előmelegitett sütőben 190 fokon 30 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Címkék

Népszerű bejegyzések

Rendszeres olvasók