tetszik

2012. március 3., szombat

levesbetét receptek..


Vajgaluska


Hozzávalók:
1 tojás
½ tk vaj vagy Rama
liszt
csipetnyi só

Elkészítés: a felvert tojást eldolgozzuk a vajjal és annyi liszttel, amennyit felvesz. Teáskanállal apró galuskákat szaggatunk a levesbe, és abban pár percig főzzük.
Illik a gulyáslevesbe, bablevesbe.

Daragombóc

Hozzávalók:
1 tojás
2 ek búzadara
csipetnyi só

Elkészítés: a hozzávalókat elkeverjük, evőkanállal a forró levesbe szaggatjuk, és benne pár percig főzzük.
-húslevesekhez.

Egyszerű májgaluska

Hozzávalók:
1 doboz májkrém
1 db tojás
2 ek rétesliszt
1 tk majoránna
1 tk ketchup
1 kk őrölt bors

Elkészítés: a tojást felverjük, valamennyi hozzávalóval összedolgozzuk. A lisztet kanalanként adjuk a masszához. Kiskanállal a forró levesbe szaggatjuk, és benne pár percig főzzük.
Ha túl kemény lenne a massza, vízzel hígíthatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Címkék

Népszerű bejegyzések

Rendszeres olvasók