tetszik

2012. március 3., szombat

Narancsos sárgarépa krémleves


Amikor egyszer láttam  egy  műsorban,  kicsit meglepőnek  találtam, de  érdemes  kipróbálni.

Hozzávalók:
30 dkg sárgarépa
1 hagyma
1-2 ek olívaolaj
4 dl  húsleves
125 ml főzőtejszín
2 narancs
só, bors, szerecsendió
Elkészítés:
A répát pucoljuk meg, és szeleteljük fel (minél vékonyabbra vágjuk, annál hamarabb puhul meg). A hagymát vágjuk apróra, az olajon pirítsuk üvegesre, adjuk hozzá a sárgarépát, két percig pároljuk, majd öntsük fel a húslevessel. Főzzük puhára .
Közben az egyik narancs levét préseljük ki kézi citromfacsaróval. A másik narancsot pucoljuk meg és filézzük ki éles késsel. A megfőtt sárgarépát pürésítsük, adjuk hozzá a narancslevet és a tejszínt, fűszerezzük, és tegyük vissza a tűzre. Jól keverjük el, és melegítsük át ,majd  turmixoljuk le.
 Tálaljuk a filézett naranccsal.

Nincsenek megjegyzések:

Címkék

Népszerű bejegyzések

Rendszeres olvasók