tetszik

2012. március 3., szombat

Tojásleves:

Hozzávalók:
1 ek liszt
1 ek olaj
½ kk egész kömény
1 kk pirospaprika
1 ek búzadara
1 húsleveskocka (vagy 1 l alapleves)
3 tojás
Elkészítés:
-A liszttel és az olajjal – folyamatosan kevergetve – rántást készítünk.
 -Ebbe beletesszük az egész köményt, és a pirospaprikát.
- 1 l vízzel (vagy alaplevessel) felöntjük.
-A levest visszatesszük a tűzre, beleszórjuk a darát, és folyamatosan kevergetjük, amíg a víz felforr.
 -Utána addig főzzük tovább gyakran kevergetve, közepes tűzön, amíg a dara teljesen szétfő (eltűnik J )
-Ekkor adjuk hozzá a húsleveskockát és sózzuk.
-A tojásokat egy tálkában villával kissé elkeverjük, a kész levesbe engedjük és átkeverjük.
- A levest sózzuk és kész  is.

Változat
A tojásleves egy másik változata a savanyú tojásleves, amely köménymag és dara nélkül, viszont kevés ecettel készül. 

Nincsenek megjegyzések:

Címkék

Népszerű bejegyzések

Rendszeres olvasók