tetszik

2014. január 13., hétfő

A kocsonya-készítés.

Kocsonyának legjobb a disznó négy körme, a füle és az orra,bőre
A körmöket szépen megtisztítva, kétfelé kell vágni.( négy körömhöz vegyünk négy liter vizet)
A vízbe tíz szem egész borsot és négy fokhagymát is tegyünk, ne sózzuk!
Erős tűzön kezdjük főzni, ha forrni kezd a lé, szedjük le a habot,utána már nagyon lassú tűzön főzzük.
A körmöket egészen addig kell főzni, míg leapad a leve két liternyire vagy még kevesebbre 
Mikor puha lett a hús és leakarjuk szűrni, kóstoljuk meg, elég sós-e s ha szükséges sózzuk .
A húst rakjuk ki tányérokra két fél körmöt téve egy tányérra, a levet csak azután szűrjük a húsra, szépen elosztva, hogy mindegyik tányérba egyenlően jusson lé. 
Sűrű szitán kell a kocsonyalevet átszűrni, hogy a zsírja ne menjen keresztül a tányérba. 
Ha jó a kocsonya, 3 óra alatt szilárdan megalszik.

Nincsenek megjegyzések:

Címkék

Népszerű bejegyzések

Rendszeres olvasók