tetszik

2014. március 28., péntek

Meggyes darás

Meggyes darás
Anyukámnál ettem először ilyet a közelmúltban. Otthon én is megcsináltam, és a család kedvence lett. Nem túl édes, nem túl macerás, nem sok, és nem kevés.

Hozzávalók:

  • 1 üveg meggybefőtt
  • 11 evőkanál búzadara
  • 18 evőkanál cukor
  • 3 csomag  vaníliás pudingpor
  • 1 liter tej
  • 15 dkg vaj
  • 1/2 liter habtejszín ( legjobb  a hullala habtejszín )
habfixáló, zselatin, reszelt csoki, vagy fahéj


Elkészítése:

1 üveg meggybefőtt levét  egy tálba  öntjük, és 1 literre pótoljuk.(vízzel)
Ehhez 11 evőkanál darát, és 10 evőkanál cukrot teszünk.
Összefőzzük, mint a tejbe darát, és pár percig állni hagyjuk, ezután belekeverjük az apróra vágott meggyszemeket is.
Egy közepes méretű tepsit kivajazunk, és darált keksszel, vagy prézlivel megszórjuk.
A darát elsimítjuk a tepsiben, hogy itt szilárduljon meg.
Ha kisebb tepsiben készítjük túl vastag lesz a rétegezés, és magasabb a süti.
(attól függ ki, hogy szereti)
A krémhez a három vaníliás pudingport 8 kanál cukorral, és 8 dl tejben felfőzzük sűrűre, ha már alig langyos habosra keverjük a vajjal.
Ezután a kihűlt darára simítjuk.
A tetejére a felvert tejszínt kenjük, amit kevés zselatinnal, és habfixálóval vertünk fel.
Díszítésként reszelt csokit, vagy fahéjat szórunk a tetejére. És kb.  egy  órára  hideg  helyre tesszük, amíg összeérnek az ízek.
Minél többet áll, annál finomabb.

Nincsenek megjegyzések:

Címkék

Népszerű bejegyzések

Rendszeres olvasók