tetszik

2014. december 28., vasárnap

Csirke diós-tejszínes mártással, mézes sült almával

Hozzávalók:
  • 60 dkg csirkemell 
  • 2 fej hagyma 
  • 4 dl félédes fehérbor 
  • 3-4 dl tejszín 
  • 10 dkg durvára vágott dió 
  • 3 db savanyú alma 
  • méz 
  • só 
A jó nagy csirkemell-darabokat sózd be, a hagymákat karikázd fel.
Egy tálba rétegezd a húst és a hagymát egymásra, locsold meg a borral úgy, hogy ellepje, majd tedd be a hűtőbe egy éjszakára.
( lehet bor nélkül, ízlés szerinti olajos, fűszeres páclével is készíteni.)
Másnap egy tepsibe tedd bele a bepácolt csirkét, és tedd rá a mézzel megkent almaszeleteket.
A leszűrt pácléből önts a hús alá, és tedd be előmelegített sütőbe, közepes lángra.
Sülés közben néha locsolgasd meg a maradék páclével.
Közben egy serpenyőben pirítsd meg a diót. A tejszínt forrald fel, sózd, majd sűrítsd a pirított dióval.
A csirkét és az almát szedd tálra, a mártást külön edényben kínáld hozzá.
(én ezen  változtattam, a tejszínes mártást a majdnem  kész réteges húsra öntöttem, és még pár percig hagytam összeérni az ízeket.)

Nincsenek megjegyzések:

Címkék

Népszerű bejegyzések

Rendszeres olvasók