tetszik

2014. december 28., vasárnap

Rizsgombóc

Rizsgombóc

Egy köret, amit leginkább maradék rizs felhasználására szoktam alkalmazni.
Bármilyen rizs jó hozzá.
Én kis dobozkákba lefagyasztom a maradék rizst, rizottót, vagy rizi-bizit és sült húsok mellé előszeretettel készítek ezekből rizsgombócot.
A lényeg, hogy a maradék rizst tetszés szerint felturbózod.
Tehetsz bele kukoricát, borsót, petrezselyemzöldet, snidlinget, keverheted darált hússal, vagy kockázhatsz,vagy reszelhetsz bele sajtot….a lehetőségeknek csak a fantázád szab határt J
Beleütsz egy vagy két db tojást, attól függően, hogy mekkora adagot készítesz.
Só, bors, is kerülhet bele, a mennyisége szintén az összetevőktől függ.
(maradék rizottóból készítve szinte alig kell tovább ízesíteni.)
Keversz bele egy kevés lisztet, épp csak annyit, hogy gombócokat tudj formálni a masszából, ami nem esik szét.(túl sok liszttől kemény lesz a gombóc)
Én csináltam már úgy is, hogy a sajtot nem belekevertem, hanem a gombócok közepébe tettem.
De előfordult, hogy tömlős sajttal turbóztam fel a masszát…J
Ezután a gombócokat a szokásos módon bepanírozom (liszt-tojás-prézli)
Forró olajban pár percig sütöm.

Hidegen és melegen is illik sült húsokhoz. A gyerekek csak magában is szeretik J

Nincsenek megjegyzések:

Címkék

Népszerű bejegyzések

Rendszeres olvasók