tetszik

2015. február 14., szombat

Hangyaboly



Hozzávalók:

5 db tojás
5 púpozott evőkanál liszt
5 púpozott evőkanál cukor
1  sütőpor

Krém:

3 dl tej
3 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaó
20 dkg cukor
25 dkg margarin
1 teásk. rumaroma

Díszítéshez tortadara

  • A tojás sárgáját a cukorral habosra keverjük. 
  • Ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. 
  • Apránként lazán belekeverjük a keményre felvert tojásfehérjét és kivajazott, lisztezett gáztepsibe töltjük.
  •  Megsütjük kb. 30 percig. 
  • A tésztát hagyjuk kihűlni, majd akkora lapot vágunk le belőle, amivel egy tésztaszűrőt/vagy tálat ki tudunk bélelni, a maradék piskótát kb. 1,5-2 cm-es lapokra vágjuk. 
  • A krémhez a lisztet a tejben sűrű krémmé főzzük, és kihűtjük. 
  • A vajat a cukorral, a kakaóval és a rummal habosra keverjük, majd a két krémet összedolgozzuk. 
  • A tésztaszűrőbe formázott piskótalapot kb. 2 cm vastagon megkenjük a krémmel.
  •  Ezután egy tésztalap következik, majd újra krém és ezt addig ismételjük, míg megtelik a tésztaszűrő.
  •  Az utolsó réteg piskótalap legyen! 
  • Tányérra borítjuk, a tetejét bekenjük a maradék krémmel és alaposan megszórjuk tortadarával. 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük szeletelés előtt.

Nincsenek megjegyzések:

Címkék

Népszerű bejegyzések

Rendszeres olvasók