tetszik

2015. február 2., hétfő

Nutellával töltött kiflik

Hozzávalók:
  • 1 kg liszt
  • 40 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 3 dkg élesztő
  • 2-3 dl tej (amennyit felvesz)
  • 4 tojássárgája
  • 1 mk só
  • a kenéshez 2 tojás


Tölteléknek: nutella


A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, és teszünk bele egy pici cukrot, majd felfuttatjuk.
A liszthez hozzáadjuk a szétmorzsolt vajat, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a felfuttatott élesztőt és a tojást. Majd jól összedolgozzuk. (Ha keményebbnek találjuk a tésztát kis tejet még lehet hozzá tenni.)
Hűvös helyen fél órát pihentetjük legalább.
4 darabra osztjuk.
 A gombócokat lisztezett deszkán kör alakúra nyújtjuk. 
Nem kell túl vastagnak lennie, mert még úgy is kel.
Háromszögekre osztjuk, és mindegyikbe egy adag lekvárt vagy nutellát teszünk, majd feltekerjük. 
Ha feltekertük, kicsit meghajlítjuk.
Lekenjük tojássárgájával, majd kb. 10 perc múlva tojásfehérjével, és még 10 perc után megint tojásfehérjével. Így nagyon szép fénye lesz.
Előmelegített sütőben megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Címkék

Népszerű bejegyzések

Rendszeres olvasók